Ook meer inkomen door te beleggen? Praat eens met Yield.inc

“We merken dat, wanneer iemand zijn bedrijf heeft verkocht of wanneer er simpelweg vermogen is opgebouwd door de winsten uit de onderneming, behoefte ontstaat om te gaan beleggen”.

 

Hans Lugtenberg initieerde samen met Kees Saton (aandeelhouder) Yield.inc en heeft met Martijn Schoonhoven (al meer dan twintig jaar actief als private banker) de dagelijkse leiding. Yield.inc is vermogensbeheerder van en voor ondernemers en richt zich op vermogende particulieren die een minimaal vrij besteedbaar vermogen van 100 duizend euro hebben. Er kan belegd worden vanuit privé en vanuit de personal holding.

 

“Vaak begint beleggen met het aankopen van een pand. Dat kan het eigen winkelpand zijn, maar bijvoorbeeld ook een appartement die daarna wordt verhuurd. Een prima manier natuurlijk om geld te verdienen en het vermogen ‘veilig te parkeren’. Een nadeel kan zijn dat het vermogen op deze manier vast komt te zitten; je verkoopt namelijk niet zomaar een-twee-drie je pand. Een volgende stap in de opbouw van het vermogen kan het beleggen op de beurs zijn, maar dit heeft voor- en nadelen. Aan de ene kant is het liquide. Je kunt tenslotte vandaag opdracht geven een deel (of het geheel) van je portefeuille te verkopen, zodat morgen je geld weer op de bankrekening staat. Het nadeel is dat, op ieder moment als de beurs open is, de koers van de onderliggende beleggingen middels vraag en aanbod wordt bepaald. Dat kan een onrustig gevoel geven want de ene dag gaat ‘de beurs’ omhoog en een andere dag weer wat omlaag. Vaak wordt vergeten dat het met je pand niet anders is. Vandaag is misschien iemand bereid een ander bedrag te betalen dan morgen. Of denk aan je eigen bedrijf; daar wordt ook niet iedere dag een waardebepaling gedaan”.

 

 

“Bij Yield.inc worden beleggingen geselecteerd op wat ze uitkeren aan rentes (op obligaties) en dividenden. Zo weten we dat er in ieder geval een regelmatige kasstroom is die binnenkomt op de rekening van de belegger. Die kasstroom, vaak tussen de 4.5% en 7%, is hoger dan de rente op een spaarrekening of een deposito en kan een mooi inkomen of aanvulling op het inkomen zijn. Er zijn ook klanten die ervoor kiezen dit iedere keer weer door ons te laten herbeleggen. Dan ontstaat het rente-op-rente effect en groeit het vermogen mooi door. Onze inkomensportefeuille geeft vaak meer rust in het beleggen via de beurs. Wij bouwen deze portefeuille op uit fondsen, aandelen en obligaties die allemaal fundamenteel worden beoordeeld. Met andere woorden, hoe goed is het management van het onderliggende bedrijf, hoe sterk is de huidige winst en de toekomstige winst? Is de schuldpositie laag en ook te betalen als het een keer tegen zit? Hoe is de waardering? Betalen we niet veel te veel voor het aandeel? Daarmee weten we dus dat er een belegging in een goed en stabiel bedrijf gekocht wordt. Dus als de beurskoers wat naar beneden gaat, dan weten we dat het goed gaat komen op termijn omdat gewoon de onderliggende waarden van het bedrijf goed zijn. Daarmee zijn de koersbewegingen van de beurs nog niet weggenomen natuurlijk, maar je weet wel dat er hoe dan ook ieder jaar een mooi bedrag binnenkomt. Op de lange termijn is het zo dat de koersen omhoog gaan, dus naast de kasstroom zal er op termijn ook nog een mooie koersontwikkeling zichtbaar zijn”.

 

VOOR MEER INFO:  [email protected] | +31 (0)88 1037700 | [email protected]

www.yieldinc.com

 

Tags: